maandag 15 februari 2016

Wat eten we vandaag?


Je bent wat je eet? Maar wat eet je dan? Wat is nog goed? Concrete korte vragen over een lastige discussie. Wetenschappers en onderzoekers maken het moeilijk. Ze roepen van alles, de ene nog harder dan de andere. Vandaag is vers het beste, morgen gedroogd. Morgen is de aardappel favoriet, overmorgen eet je alleen maar groente. Overmorgen eet je vlees, de dag erna vegetarisch. Uit alle inzichten, waar of niet waar, mag de consument uitzoeken wat hij eet. Wees maar blij dat er zoveel geschreeuw is over ons dagelijks eten, want nu moet je zelf wel nadenken.

Twee dingen zijn helemaal van jou, je eigen lijf en je eigen verstand. Als je die nu allebei gebruikt, dan zegt je gezonde verstand wat goed voor je is en je lijf bevestigd wat goed verteerd. Simpeler kan het niet.

Naast schijven van vijf en dat soort ongein, zou je een paar simpele tips met de paplepel moeten meegeven. Vers, divers en van het seizoen, bijvoorbeeld. Oh, dit is wel heel kort, maar vers is nog altijd het beste. Oh, en meneer de onderzoeker we koken de verse groente allang niet meer tot moes. Divers zorgt voor de nodige variatie in je voedsel. Als je dan ook nog groenten en fruit van het seizoen eet ben je al een eind op weg.
Maar het belangrijkste is: eet met plezier. Een gezonde salade met lange tanden eten? Of een vette hap met veel schuldgevoel? Dat werkt niet. Gebruik je gezonde verstand dan hou je je lijf ook gezond.

Nieuwe marketingcampagne zou moeten zijn; vers, divers, van het seizoen en niet moeilijk doen.